Prihvaćena strategija razvoja opštine

0

SOKOLAC – Na današnjoj sjednici Skupštine opštine /SO/ Sokolac prihvaćena je Strategija razvoja ove opštine od 2013. do 2020. godine čiji je cilj razvoj privrede i preduzetništva.


Načelnik ove opštine Milovan Bjelica rekao je na sjednici da je opština bogata šumom i ima preduslove za razvoj drvoprerađivačkog sektora sa većim stepenom finalizacije proizvoda.

Prema njegovim riječima, opština ima preduslove za razvoj ruralnog, planinskog i sportskog turizma, kao i ra razvoj poljoprivrede i organske hrane za koju postoji tržište.

Odbornici su usvojili izmjene Statuta opštine, tako da mandat načelniku opštine može prestati opozivom, kao i da izbore za članove Savjeta mjesnih zajednica rapisuje opština.

Donesena je odluka da je načelnik ove opštine Bjelica ovlašten da donosi konačnu odluku otpisa nenaplativih potraživanja. Imenovana je opštinska Komisija od pet članova za prodaju gradskog građevinskog zemljišta posredstvom licitacije i neposrednom pogodbom.

Za sekretara SO imenovana je Borjanka Krsmanović, a imenovana je Komisija od tri člana za ocjenu rada sekretara SO. Za načelnika opštinskog Odjeljenja za opštu upravu imenovana je LJiljana Damjanović.

Za načelnika Odjeljenja za privredu i finansije imenovan je Mitar Pržulj, a za načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Milomir Rajić. Zoran Borovčanin imenovan je za načelnika Komunalne policije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare