Prihvaćena informacija o stanju privrede

0

HAN PIJESAK – Odbornici Skupštine opštine /SO/ Han Pijesak prihvatili su informaciju o stanju privrede ove opštine za proteklu godinu, a analizom je obuhvaćeno 35 preduzeća koja su ostvarila 525.391 KM dobiti.

Odbornici su usvojili informaciju o stanju javnog reda i mira za prošlu godinu na području Policijske stanice u Han Pijesku, kao i kapitalni izvještaj o realizaciji komponente upravljanja opštinom i preuzimanje odgovornosti koji je osmislila Misija OEBS-a u BiH.

SO je usvojila informaciju u oblasti poljoprivrede i registraciji poljoprivrednih gazdinstava na području opštine, gdje je ukupno registrovano 166 poljoprivrednih gazdinstava, što je za 11 više u odnosu na prošlu godinu.

DŽender centar Vlade Republike Srpske za jednakost i ravnopravnost polova povodom 10 godina rada dodijelio je zahvalnicu opštini Han Pijesak za uspješnu saradnju i doprinos u unapređenju ravnopravnosti žena i muškaraca.

Na sjednici je prihvaćena i informacija o upisu učenika u Osnovnoj školi „Milan Ilić – čiča šumadijski“ u školskoj 2012/2013. godini. Upisano je 19 učenika, dok su deveti razred završila 32 đaka.

U školskoj 2011/2012. godini škola je imala 241 učenika raspoređenih u 12 odjeljenja, dok će u narednoj školskoj godini biti 11 odjeljenja.

Usvojena je i izmjena odluke o utvrđivanju kriterijuma i teksta javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora Narodne biblioteke „Branko Čučak“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare