Prihodi povećani za osam procenata

0

Istočnosarajevska filijala republičkog Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) u prva dva mjeseca ove godine ostvarila je po osnovu uplaćenih doprinosa prihod od gotovo devet miliona maraka, što je za osam procenata, ili za 670.000 maraka, više nego u istom periodu prošle godine.

Ovo je „Glasu Srpske“ potvrdila vršilac dužnosti direktora ovdašnje filijale Fonda PIO RS Milena Čvoro i ocijenila da je to sasvim blizu pune realizacije vrlo ambicioznog ovogodišnjeg plana.

– U januaru je prikupljen iznos od 3,4 miliona, u februaru je ostvaren prihod koji premašuje 5,5 miliona maraka, dok je u martu planiran nešto veći prihod od 5,8 miliona maraka – rekla je Milena Čvoro.

Ona podsjeća da je na području 14 opština u ovom dijelu Republike Srpske, koje pokriva istočnosarajevska filijala republičkog Fonda PIO RS, prijavljeno 34.740 osiguranika, a ona je nadležna da isplaćuje penzije za 39.186 korisnika.

– U tom broju je 14.725 korisnika sa isplatnom adresom van teritorije Republike Srpske – istakla je Čvoro.

Objasnila je da je riječ o penzionerima koji uglavnom žive na području Federacije BiH, te u Srbiji i Crnoj Gori.

Čvoro je istakla da su na ovom području od početka godine objavljena dva stečajna postupka, dok je u prethodnom periodu postupak stečaja pokrenut za 83 obveznika, gdje je Filijala prijavila potraživanja u iznosu od 34,6 miliona maraka.

Radnici

Filijalu Fonda PIO RS u Istočnom Sarajevu, pored centrale u Palama, čini i 12 poslovnica u opštinama istočnog dijela Republike Srpske.

– Filijala ukupno zapošljava 94 radnika, od kojih je 13 visokoobrazovanih, te 20 lica sa diplomom više škole – kaže Milena Čvoro.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare