Prihod od utakmice namijenjen učenicima za odlazak na ekskurziju

0
Prihod od utakmice namijenjen učenicima za odlazak na ekskurziju

ISTOČNO SARAJEVO – Prihod od prodatih ulaznica za rukometnu utakmicu klubova „Slavija“ i „Vogošća“, koja je zakazana za sutra u Istočnom Novom Sarjevu, namijenjen je za učenike Srednje škole „28. juni“ Istočno Novo Sarajevo koji zbog slabijeg imovinskog stanja nisu u mogućnosti da plate troškove odlaska na ekskurziju.

Inicijatori ovog humanog gesta su rukometaši „Slavije“, koji su bivši učenici Srednje škole „28. juni“, a jedan od njih je i trener kluba Boris Tešanović.

„Odlučili smo da našim sugrađanima pomognemo na ovaj način i daćemo sve od sebe da uspijemo u toj namjeri. Pozivam građane da, osim podrške koju će nam pružiti u sportskom dijelu, učestvuju i u ovoj humanitarnoj akciji, da bismo obezbijedili neophodna sredstva za odlazak učenika na ekskurziju“, rekao je Tešanović novinarima.

Direktor Srednje škole „28. juni“ Istočno Novo Sarajevo Boris Brajović zahvalan je rukometašima „Slavije“ na humanom gestu, ističući da svake godine postoje određeni problemi kada je riječ o finansiranju odlaska učenika na ekskurziju.

„Ovo je sjajan gest Rukometnog kluba `Slavija` i pozivam građane da u što većem broju dođu na utakmicu“, poručio je Brajović.

On je naglasio da su za većinu roditelja troškovi ekskurzije previsoki, ali da se svi zajedno trude da obezbijede sredstva za one koji to ne mogu da priušte.

„Cijena aranžmana ove godine je 490 KM i otprilike je na istom nivou kao i prošlih godina, bez većih promjena. I ove godine ide se u Grčku, a jedan dan predviđena je posjeta Ohridu. Ekskurzija se organizuje od 17. do 25. maja“, naveo je Brajović.

Rukometna utakmica klubova „Slavija“ i „Vogošća“ biće odigrana sutra od 19.00 časova u Sportskoj dvorani „Slavija“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments