Pri kraju obnova cjevovoda – slijede povremene restrikcije

0

FOČA – U pojedinim naseljima u Foči od 15. do 22. decembra dolaziće do povremenog prekida u vodosnabdijevanju zbog prelaska sa starog na novoizgrađeni primarni cjevovod, saopšteno je iz fočanskog vodovodnog preduzeća „Izvor“.
Stare vodovodne cijevi, promjera 200 i 350 milimetara, mijenjaju se cijevima prečnika 400 milimetara, a informacije o terminima isključivanja vode za svako gradsko područje biće pravovremeno saopštavane, rečeno je u „Izvoru“.

Prva faza obnove vodovoda u Foči, koja podrazumijeva izgradnju 12 kilometara novog primarnog cjevovoda, novi rezervoar za višu gradsku zonu, priključke za 2.200 korisnika i novu hlornu stanicu sa automatskom hlorizacijom, počela je u novembru prošle godine.

Kako je ranije rečeno u opštini, vrijednost ovog infrastrukturnog projekta je 4,6 miliona KM, a sredstva su obezbijeđena iz kredita Evropske investiocione banke.

U drugoj fazi obnove vodovoda planinrana je zamjena sekundarne mreže i kanalizacije, te izgradnju novih vodovoda za naselja Dragočava i Miljevina.

Vrijednost ukupne investicije obnove vodovoda i kanalizacije u Foči procijenjena je na 10 miliona evra, u šta su uračunata i ulaganja opštine u posljednjih desetak godina u proširenje kapaciteta glavnog izvorišta i rekonstrukciju čvorišta sekundarne mreže.

Za ovaj projekat, koji Vlada Republike Srpske i Evropska investiciona banka provode u 23 opštine, Skupština opštine Foča odobrila je zaduženje do deset miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare