Presude mogu imati štetne posljedice po Srpsku

0

SOKOLAC – Predsjednik republičke Boračke organizacije Milomir Savčić upozorio je da je veliki broj pripadnika boračkih kategorija iz Republike Srpske osumnjičen i optužen za ratne zločine, te da bi presude koje će uslijediti, ako ostane ovakva situacija, mogle da ostave štetne posljedice po Srpsku.

Savčić je, nakon današnjeg sastanka Odbora boračkih organizacija sarajevsko-romanijske regije na Sokocu, rekao novinarima da je u Republici Srpskoj izražen problem nezaposlenosti demobilisanih boraca.

On je upozorio da se problemi u vezi sa boračkom populacijom nagomilavaju i da se njihovom rješavanju mora pristupiti planski i krajnje odgovorno.

Savčić je napomenuo da je potrebno iznijeti konkretne prijedloge, jer demagoška podrška ne bi dala konkretne rezultate.

Predsjednik Odbora boračkih organizacija sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić rekao je novinarima da se mora amandmanski djelovati na određene zakone koji su usvojeni u proteklom periodu u Republici Srpskoj, kao što je Zakon o radu kojim se mora urediti problem zapošljavanja boračkih ketegorija.

On je naveo da se ne poštuje odredba ovog zakona da prednost pri zapošljavanju treba da imaju članovi porodica poginulih boraca i ratni vojni invalidi, jer nema kaznenih odredaba za prekrišioce ovoga člana zakona.

Delegacija Odbora položila je vijenac na centralno spomen-obilježje na Sokocu na kome su upisana imena oko 1.200 boraca sarajevsko-romanijske regije poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare