Preregistrovano 95 od ukupno 850 radnji

0

ZVORNIK – U zvorničkoj opštini do sada je preregistraciju radnji izvršilo 95 od ukupno 850 preduzetnika, ili desetak odsto, rekao je danas načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik Milan Cvjetinović.Cvjetinović je rekao novinarima da bi, prema novom Zakonu o preduzetničkoj djelatnosti, do kraja godine sve radnje trebalo preregistrovati.


On je podsjetio da je lokalna skupština donijela odluku kojom se svi preduzetnici oslobađaju plaćanja opštinske takse za preregistraciju radnji koja iznosi 20 KM.

Ističući da se rješenje o preregistraciji dobije isti dan, Cvjetinović je rekao da se nenaplaćivanjem takse opština Zvornik odrekla oko 17.000 KM budžetskih sredstava.

Cvjetinović je istakao da su vlasnici ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih radnji, koje se nalaze u gradskoj zoni u kojoj je u toku rekonstrukcija ulica, oslobođeni polovine komunalne takse za ovu godinu, a koja iznosi od 100 do 300 KM.

„Ova odluka je donesena jer preduzetnici u tim radnjama imaju manji obrt, a zbog radova na rekonstrukciji ulica teže se prilazi njihovim poslovnim objektima“, dodao je Cvjetinović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare