Preminuo Milan Nogo

0

ISTOČNO SARAJEVO – Danas je u 62. godini, nakon kratke i teške bolesti, u Bolnici Kasindo u Istočnom Sarajevu, preminuo Milan Nogo, dugogodišnji urednik na Radio Televiziji Republike Srpske.
Rođen je 20. oktobra 1951. godine u Šivoljima, opština Kalinovik. Osnovnu školu završio je u Miljevini, Gimnaziju i Fakultet političkih nauka, studij sociologije u Sarajevu. Milan Nogo prvo novinarsko iskustvo stekao je u sportskoj redakciji sarajevskih “Večernjih novina“.

Godine 1986. prelazi u “Svjetlost”, gdje obavlja poslove urednika u ovoj izdavačkoj kući. Po izbijanju rata na prostorima BiH priključuje se velikoj grupi novinara koja počinje rad na Palama, gdje učestvuje u osnivanju Srpske novinske agencije. I tu je kao novinar i urednik ostavio trag od prvih vijesti kojima je razbijana informativna blokada u borbi srpskog naroda za opstanak. Od 2006. prelazi u RTRS, gdje obavlja niz odgovornih poslova , od šefa Deska do urednika Dnevnog informativnog programa i koordinatora informativnih programa Televizije, Radija i Multimedije. Osnove zanata koji je brusio u turbulentnim godinama nesebično je prenosio na mlade, učeći ih da je novinarstvo način život, a ne obična profesija. RTRS-u nedostajaće njegova mudrost, smirenost i procjena događaja i pojava koje je prepoznavao sa lakoćom. Za dugogodišnji novinarski rad Milan Nogo je dobio više nagrada i priznanja. Bavio se i publicistikom.

Komemoracija posvećena životu i radu Milana Noge biće održana sutra, 23. jula, u 11 časova, u RTV domu Republike Srpske u Banjaluci.

Sahrana je, takođe, 23. jula u 14 časova na Gradskom groblju „Miljevići“ u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / RTRS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare