Preminuo Branko Gajević

0

Juče je u Kliničkom centru Banja Luka, nakon kraće i teške bolesti, u šezdeset šestoj godini života preminuo naš dugogodišnji kolega – urednik i novinar Branko Gajević.

Branko Gajević je rođen 3. novembra 1947. godine u Vidrićima kod Sokoca. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Sokocu, a Fakultet političkih nauka u Sarajevu.

Obavljao je dužnost direktora i urednika Radio „Romanije“, urednika Sokolačkih informativnih novina i Sokolačkih novina. Radio je kao savjetnik u društveno-poličkim organizacijama u predratno vrijeme, kao stručni saradnik u Srpskoj demokratskoj stranci i referent za informisanje u opštini Sokolac. Bio je dopisnik brojnih glasila u Republici Srpskoj i BiH – Oslobođenja, Radio Sarajeva, Glasa Srpske, Srpske novinske agencije, Radija Republike Srpske…

U novinarstvu se oglasio sa prvim signalom Radio „Romanije“ 30. novembra 1975. godine. Slušaoci i čitaoci će ga pamtiti po brojnim radio emisijama, ozbiljnim i kvalitenim tekstovima, poklonici fudbala kao sportskog reportera Radija Republike Srpske, novinara kome se vjerovalo.

Poseban pečat Branko je dao sadržaju Sokolačkih informativnih novina, kasnije Sokolačkih novina, pod čijim vođstvom je štampano preko 170 brojava ovog lista. Takav lik novinara pokojni Branko je stvorio izuzetnom skromnošću, poštenim i predanim odnosom prema svakodevnim obavezama.

Silno se radovao kada je mlađim kolegama savjetima pomagao da uđu u teški novinarski zanat. Činio je to sa posebnim zadovoljstvom i strpljenjem. Lične nevolje sa kojima je kao i svaki čovjek živio, čuvao je u sebi, samo da one oko sebe ne bi svojim problemima umarao. I po tom tihovanju životnom izdvajao se među kolegama i prijateljima.

U penziju je otišao 3. novembra 2012. godine, ali je i dalje ostao vjeran radiju i novinama. I u penzionerskim danima nije mogao bez novinarstva – radio je kao saradnik Info radija i Sokolačkih novina i dopisnik Glasa Srpske. Posljednje tekstove objavio je u julskom broju Sokolačkih novina, iako je osjećao da bolast uzima maha.

Sahrana Branka Gajevića obaviće se sutra u 13 časova na porodičnom groblju u Vidrićima kod Sokoca.

Kolektiv Info centra Sokolac

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments