Premijera „Put po svijetu na trotinetu“

0

Amatersko pozorište Kulturnog centra Pale premijerno će danas izvesti predstavu „Put po svijetu na trotinetu“, po tekstu Tode Nikoletića, u režiji Suzane Miletić i uz koreografiju Dejana Ilića.

„U ovom teškom vremenu, vremenu poremećenih istinskih moralnih vrijednosti potrebno je nešto da probudi ljudsku svijest. To je dovoljan razlog za postavljanje ove predstave“, rekla je Miletićeva Srni i dodala da je ova predstava avanturistička komedija za djecu.

Prema njenim riječima, „Put po svijetu na trotinetu“ je predstava koja savjetuje odrasle da treba da shvate djecu i pruže im ljubav i nježnost.

„Oko nas je sve više ljudi koji ne biraju sredstva da postignu svoje ciljeve. Malo je istinske i prijateljske ljubavi, iako dobro znamo da sve što radimo prenosimo na mladi naraštaj, na našu djecu“, rekla je Miletićeva.

Govoreći o radnji predstave, Miletićeva je rekla da ona pokazuje kako roditelji nekada griješe prema djeci, a te greške mogu se vidjeti u liku Marice, koju je otac otjerao od kuće zbog druge žene, i ona lutajući nailazi na dva dječaka Skitka i Cveleta koji su sami u ovom surovom svijetu.

Ona je naglasila da će Skitko, Cvele i Marica na krilima mašte publiku odvesti u Italiju, Španiju, Ameriku, Japan, Tursku, Rusiju i Srbiju odakle i kreće cijela priča.

„Dječija mašta i ljubav mogu sve. Mogu pokretati brda, planine i uljepšati vam život. Na krilima mašte mogu obići cijeli svijet i zajedno sa njima možete doživjeti nezaboravne avanture“, rekla je ona, oddavši da je poruka ove predstave ljubav i prijateljstvo, a kroz ova tri lika publilka će saznati kako u svemu pobjeđuju dobrota, humanost i ljubav.

Miletićeva je napomenula da će devet glumaca u toku predstave promijeniti 63 kostima iz sedam država svijeta.

Ona je izrazila nadu da će „Put po svijetu na trotinetu“ biti dobro prihvaćen, te da će biti predstavljena publici širom RS i na pozorišnim festivalima.        

Premijera počinje sutra u 19.00 časova u Kulturnom centru Pale. 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare