Premijera predstave „Zla žena“

0
Premijera predstave

ISTOČNO SARAJEVO – Glumci Amaterskog dramskog studija Matične biblioteke Istočno Sarajevo večeras su u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo premijerno izveli predstavu „Zla žena“ Jovana Sterije Popovića.

Bilbliotekar Slađana Bratić izrazila je zadovoljstvo da je baš pod okriljem Matične biblioteke Istočno Sarajevo postavljena amaterska predstava.

„Svjesni smo da to nije na vrhunskom i profesionalnom nivou, ali u svakom slučaju postavljamo temelje nekog redovnog repertoara. Nadamo se da ćemo uspostaviti saradnju i sa nekim drugim amaterskim pozorištima u Republici Spskoj i na taj način obogatiti kulturni život grada Istočno Sarajevo“, dodala je ona.

Bratićeva je izrazila nadu da će Matična biblioteka Istočno Sarajevo dobiti i podršku lokalne zajednice u nastojanjima da se unaprijedi kulturni život u Istočnom Sarajevu.

Osnivač Amaterskog dramskog studija Matične biblioteke teatrolog Zoran Todorović izjavio je novinarima da je večerašnja izvedba prva predstava ovog amaterskog ansambla.

„Izabrali smo Steriju, koji je klasik. To je predstava koja ne zastarijeva, zbog svoje tematike se može uvijek igrati i osavremeniti. Uglavnom nije teška za pratiti, ali nije teška ni za postavku zbog čega smo je i izbarali, jer smo amaterski dramski studio“, rekao je Todorović.

On je naglasio da glumci nemaju nikakvog iskustva na sceni, pa je ova predstava izabrana kako im ne bi „zagorčao život“ već da se glumci i publika lakše nađu na istoj „talasnoj dužini“.

U predstavi su igrali članovi Amaterskog dramskog studija Matične biblioteke Milan Maksimović, Ana Ignjatović, Milica Kenjić, Nikola Šehovac, Darinka Kenjić i Budimirka Kenjić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare