Prelazite li ulicu na crveno?

0

Prema članu 109. stav 1, Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH iz 2006. godine, pješak na pješačkom prelazu koji je regulisan svjetlosnim saobraćajnim znacima za pješake, dužan je da postupa prema tim znakovima, ako pješak ne postupi prema tim znakovima, napravio je prekršaj i kazniće se kaznom od 50 KM (član 237. stav 16). Poređenja radi u Srbiji je kazna za ovaj prekršaj 3000 dinara, oko 75 KM.

Za razliku od većih gradova u RS, kao što su Banja Luka, Bijeljina i Prijedor, na Palama nismo imali priliku vidjeti saobraćajne policajce kako kažnjavaju za ovaj prekršaj sve do juče. Na našu adresu je stiglo e-mail upozorenje naših sugrađana koji su vidjeli da na raskršću Tesline i Srpskih ratnika saobraćajci naplaćuju kazne za prelazak kroz crveno!

Ovom prilikom upozoravamo posjetioce našeg portala, da obrate pažnju na semafor, ne iz razloga što će ostati „kraći“ za 50 KM, već iz razloga što je nekultura i nepoštovanje saobraćajnih znakova u našem gradu dostiglo alarmantni nivo. Svi smo svjedoci svakodnevnih nepoštovanja prvenstva prolaza, zatim prolaska kroz crveno, prekoračenja brzine u centru grada… Pitamo se na koga će se ugledati naša djeca, ako njihovi roditelji pretrčavaju ulicu bez trunke opreza.

www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare