Preko 100 volontera prikupilo oko 2000 vraća odjeće i oko 350 kg hrane

0

Još jedan dan u znaku humanosti je iza nas. Danas su volonteri u Palama ponovo bili na visini zadatka i uspjeli osvojiti veliko interesovanje građana Pala, ali i brojnih studenata koji se nisu libili da pomognu.

Varnicu humanosti je juče ispalio Petar Lakić i za tili čas su se uključili mnogi subjekti, lokalne institucije, preduzetnici, sugrađani…

Danas se takođe prikupljala pomoć na standardnim punktovima koje je formirao Opštinski odbor Crvenog krsta Pale, a uključile su su se i druge mjesne zajednice i naselja.

Omladini Crvenog krsta danas je pomagao veliki broj volontera, a prema procjenama pomoć je prikupljalo, razvrstavalo, utovaralo, prevozilo preko 100 volontera.

Danas je jedan kombi pomoći upućen u Srebrenicu, a jedan šleper u Šekoviće. Otišla je sva voda, pa je danas objavljen apel da je voda hitno potrebna.

Prikupljeno je oko 2000 vreća odjeće i između 300 i 400 kilograma hrane i drugih potrepština.

„Kamion sa hranom, odjećom, higijenskim potrepštinama i flaširanom vodom danas je upućen stanovništvu Šekovića, a jedan kombi otišao je u Srebrenicu, dok smo sinoć prikupljene pakete pomoći proslijedili u Šekoviće i Bijeljinu“, potvrdila je Srni Jelena Petrović iz paljanskog Crvenog krsta.

Kompanija „Koka-kola“ donirala je veliku količinu flaširane vode, koja je kamionom Oružanih snaga BiH danas sa Pala upućena u Bijeljinu.

U utorak, zajedno sa pripadnicima udruženja „Stop minama“, krenuće konvoj humanitarne pomoći za stanovnike Doboja.

Savjet Mjesne zajednice Mokro i Crkvene opštine Mokro danas je prikupio pomoć u vrijednosti od 10.000 KM u hrani, odjeći i higijenskim paketima koja je upućena stanovnicima opštine Šekovići.

Za sutra od 09.00 do 20.00 časova akcija se nastavlja. Prioritet su voda i dječija hrana!


(klik za uvećanje)

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments