Prekinut štrajk zaposlenih radnika

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zaposleni u Domu zdravlja Istočno Sarajevo, nakon jednodnevnog štrajka, danas su nastavili sa radom jer su ispunjeni uslovi štrajkačkog odbora.
Zaposleni u ovoj medicinskoj ustanovi juče su obustavili rad zbog neriješenog pitanja oko izbora direktora, te neisplaćenih plata i naknada za prevoz radnika.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić potvrdio je Srni da je danas, kao što je prethodnog dana i najavio, izvršen upis vršioca dužnosti direktora i prokuriste u sudski registar, čime je omogućena isplata svih zaostalih naknada.

„Sve je urađeno kako sam juče rekao. Pokazala se uzaludnost štrajka, koji je trajao dan i po, i dokazalo da je on politički motivisan. Štrajk je bio samo instrukcija lokalnog SDS-a da vrše pritisak i stvore negativnu sliku o lokalnoj zajednici“, kaže Ćosić.

On je istakao da će se o ponašanju medicinskog osoblja, koje treba da se brine o zaštiti zdravlja stanovnika, pričati kada se bude ragovaralo o funkcionisanju Doma zdravlja.

„Žalosno je da osoblje koje je prihvatilo Hipokratovu zakletvu vraća pacijente i ne pruži im medicinsku pomoć. O tome ćemo razgovarati prvom prilikom“, najavio je Ćosić.

Zaposleni u Domu zdravlja Istočno Sarajevo juče su obustavili rad zbog neriješenog pitanja oko izbora direktora ove medicinske ustanove, te neisplaćenih plata i naknada za prevoz radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare