Preduzeti preventivne mjere zbog mogućih poplava

0

ZVORNIK – Opštinska uprava u Zvorniku upozorila je stanovnike ove opštine, naročito u slivovima rijeka Sapne, Hoče i ostalih bujičnih vodotokova da budu maksimalno oprezni i preventivno sklone na sigurno materijalna dobra koja bi noćas mogla biti poplavljena usljed najavljenih obilnih padavina.

Iz kabineta načelnika opštine Zvornik saopšteno je da se, prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, u popodnevnim časovima i sutra ujutro na ovom području očekuju obilne padavine od 30 do 50 litara po metru kvadratnom, zbog čega je neophodno izvršiti sve pripreme za moguće obilne padavine koje bi mogle izazvati nova izlivanja rijeka i potoka.

„U pripravnosti su sistem zvorničke Civilne zaštite – vizuelno osmatračke stanice i povjerenici u mjesnim zajednicama duž bujičnih vodotokova, Jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom, kao i Profesionalna vatrogasna jedinica“, navodi se u saopštenju.

Svi privredni subjekti koji mogu biti ugroženi poplavama i preduzeća koja se bave eksploatacijom šljunka treba da izvrše neophodne pripreme, da bi, u slučaju novog plavljenja, pretrpjeli manje štete.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments