Preduzete mjere na obezbjeđenju predstojećih maturskih proslava

0

Predstavnici Sektora uniformisane policije i Republičke uprave za inspekcijske poslove izjavili su danas nakon sastanka sa direktorima srednjoškolskog centra Pale, gimnazije i srednje stručne škole Istočna Ilidža i Osnovne škole Pale, da će preduzeti adekvatne mjere na obezbjeđenju predstojećih maturskih proslava, kako ne bi došlo do mogućih incidenata, vezanih za konzumaciju alkoholnih pića.

Oni su izrazili žaljenje zbog nedolaska predstavnika srednjih i osnovnih škola iz Rogatice, Višegrada i Sokoca.

Imajući u vidu činjenicu da na maturskim proslavama nerijetko dolazi do upotrebe alkohola, načelnik Sektora uniformisane policije Branimir Šehovac, kaže da se policija aktivno uključuje u obezbjeđenje predstojećih događaja. Cilj današnjeg sastanka, prema njegovim riječima je da se predstavnicima prosvjetnih ustanova, komunalne policije, te tržišnih i prosvjetnih inspekcija ukaže na neophodnost što dosljednijeg provođenja Uredbe o zabrani prodaje i upotrebe alkoholnih pića licima mlađim od 18 godina.

Direktor Srednjoškolskog centra Pale Dragomir Jovanović ukazao je ovom prilikom na problem proslavljanja kraja školske godine, sedam dana ranije u okolini škole uz konzumaciju alkohola.

Prema njegovim riječima, pored ugostiteljskih objekata, koji su trenutno pod prismotrom policije, mladi alkohol slobodno kupuju i u prodavnicama. Za nepoštovanje Uredbe o zabrani prodaje alkoholnih pića licima mlađim od 18 godina, predviđene su kazne u minimalnom iznosu od 3000 KM, koje se mogu realizovati prekršajnim nalogom ili zahtjevom za pokretanje prekšajnog postupka, istakao je načelnik Sektora uniformisane policije Branimir Šehovac.

Šehovac je dodao da je u dosadašnjoj praksi provođenja ove odluke bilo slušajeva sankcionisanja koji su išli čak i do zabrane rada pojedinih ugostiteljskih objekata.

(RTV IS)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare