Preduzeće „Vučevo“ iz Foče oštetili za više od pet miliona KM

0

FOČA – Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo podnio je Okružnom tužilaštvu Trebinje izvještaj protiv četiri lica i preduzeća „Pavgord“ i „Lovćen“ zbog sumnje da su oštetili firmu „Vučevo“ iz Foče za više od pet miliona KM.
Izvještaj je podnesen protiv lica čiji su inicijali R.G, I.E, G.P. i M.P, te preduzeća „Pavgord“ i „Lovćen“ zbog sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, prouzrokovanje stečaja nesavjesnim poslovanjem, nesavjestan rad u službi i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Osnovano se sumnja da je R.G. 2010. i 2011. godine kao direktor preduzeća „Vučevo“ i „Lovćen“ u namjeri da sebi i drugima pribavi imovinsku korist iskoristio službeni položaj i ovlaštenja tako što je, suprotno Zakonu o privrednim društvima Republike Srpske i bez odluke Skupštine akcionara u decembru 2010. godine u notarskoj kancelariji M.P, u korist preduzeća „Lovćen“, zastupajući oba privredna društva potpisao ugovor kojim je založena cjelokupna imovina „Vučeva“.

R.G. je osumnjičen da je kao povezano lice u sukobu interesa na sjednicama skupštine akcionara glasao za odluke o prodaji imovine u bescijenje.

Višemjesečnom policijskom istragom utvrđeno je da je G.P. iskoristio članstvo u Upravnom odboru „Vučeva“ i falsifikovao odluku Upravnog odbora o raspolaganju imovinom ovog preduzeća, što je predstavljalo formalnopravni uslov za zaključenje nezakonitih notarskih isprava kojima je pričinjena šteta preduzeću „Vučevo“ od 5.049.678 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare