Predstavnici opština iz istočnog dijela RS posjetili opštinu Obrenovac

0

ROGATICA – Gradsku opštinu Obrenovac danas su posjetili predstavnici sedam opština iz Republike Srpske, kao i narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske Miroslav Kojić. Do susreta je došlo na inicijativu Udruženja građana „Budućnost Obrenovca“.

Predstavnici opština Čajniča, Višegrad, Rudo, Novo Goražde, Foča, Rogatica i Sokolac imali su prilike da razgovaraju i razmjene iskustva sa predsjednikom GO Obrenovac Miroslavom Čučkovićem, koji im je tom prilikom predstavio dasadašnji, kao i planove za budući razvoj Obrenovca. Na ovom sastanku bilo je riječi o saradnji između opštine Obrenovac i opština iz Republike Srpske.

Predsjednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je istakao da mnogo građana Obrenovca vuče korijene iz istočnog dijela Republike Srpske i da je ovo odlična prilika za saradnju.

– Pored velikih problema sa kojima se susreću moje kolege u opštinama iz Republike Srpske, ipak postoji kapacitet da se taj kraj uposli i da građani koji žive u tim opštinama ne napuštaju svoje domove u potrazi za poslom. Naša ideja je da na neki način pomognemo taj kraj. Tu prvenstveno mislim na pomoć u trgovniskoj razmjeni poljoprivrednih proizvoda i nekih privrednih proizvoda. Drugi vid saradnje je preko kulturnih manifestacija i afirmaciju umjetničkog stvaralaštva – kazao je Čučković.

Narodni poslanik Miroslav Kojić rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što je napravljen kontakt između Republike Srpske i opštine Obrenovac.

– Ovo će u budućnosti mnogo značiti za naš kraj. Pored kulturne i sportske saradnje nadam se da ćemo uspjeti da ostvarimo saradnju i u ekonomskom dijelu. Ovo je i velika stvar za preko 10 000 stanovnika sa područja opštine Obrenovac koji imaju porijeklo iz ovog dijela Republike Srpske, da ponovo uspostave kontakte koji su možda zaboravljeni. Mi u Republici Srpskoj na Srbiju gledamo kao na našu maticu. Ubijeđen sam da će ova inicijativa koja je danas pokrenuta dati rezultate i da ćemo u skorijoj budućnosti imati još ovakvih susreta – kazao je Kojić.

Na sastanku su predstavnici sedam opština iz istočnog dela Republike Srpske potpisali predlog sporazuma o saradnji sa opštinom Obrenovac.

(www.palelive.com / obrenovac.rs)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare