Predstavnici italijanske regije Pijemont posjetili opštinu Pale

0

Predstavnici italijanske regije Pijemont posjetili su danas poljoprivrednike na području Pala radi mapiranja i valorizovanja tipičnih domaćih proizvoda.

Pale su opština partnera u projektu “Valorizacija tipičnih proizvda“ čiji je cilj pružanje podrške lokalnom razvoju.

Predstavnik Kancelarije za međunarodnu saradnju pri italijanskoj regiji Pijemont Davide Gandolfi rekao je nakon sastanka sa predstavnicima udruženja i zadruga sa područja opštine Pale da žele da saznaju koji su to proizvodi koji bi mogli biti karateristični za ovo područje.

Gandolfi je dodao da predstavnici regije Pijemont ne odlučuju o tome šta treba da se radi u određenim područjima, nego da su domaćini ti koji znaju šta treba istaći i na šta obratiti pažnju.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić rekao je da je ova posjeta nastavak i proširenje saradnje s italijanskom regijom.

“Pale su veliki proizvođač poljoprivrednih proizvoda, ali isto tako i veliki potrošač, i ovo je bila dobra prilika da pozovemo sve one koji mogu da se bave poljoprivrednom proizvodnjom na ovim prostorima“, istakao je Savić.

Savić je naglasio da će uz dobru saradnju sa regijom Pijemont opština učiniti napor više da unaprijedi poljoprivrednu proizvodnju i motiviše poljoprivrednike kako bi zdravi proizvod stigao na trpezu, jer su se Pale upravo opredijeljene za razvoj turizma .

Predstavnici italijanske regija Pijemont i predstavnici opštine Pale obišli su danas farmu koza i krava u Vrprači.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=WqtjgK2igH4}


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare