Predstavnici Gradske uprave Istočno Sarajevo od četvrtka u Rusiji

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavnici Gradske uprave Istočno Sarajevo boraviće u Rusiji od četvrtka do ponedjeljka, 14. do 18. novembra, gdje će sa predstavnicima gradskog okruga Kolomna, Moskovske oblasti Rusije, potpisati sporazum o saradnji dva grada.

Sporazum podrazumijeva saradnju u komercijalnoj trgovini i privrednim kontaktima, razvoju kulturnih i turističkih odnosa između gradova.

„Sporazumom je definisan razvoj saradnje u oblasti informacionih veza, preduzetništva, zdravstva, obrazovanja, sporta i turizma, saradnji društvenih i omladinskih organizacija, razmjeni umjetničkih društava, stvaranju zajedničkih savjetodavnih tijela za razmjenu delegacija i stručnjaka iz različnih sfera trgovinskih, ekonomskih i drugih aktivnosti“, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

U sporazumu koji će biti potpisan u ruskom gradskom okrugu Kolomna navedeno je da će se obje strane, radi obezbjeđenja najbržeg i najefikasnijeg postizanja zajedničkih ciljeva, obavezati da će razmjenjivati informacije kojima raspolažu, kao i održavati zajedničke konsultacije.

„Strane će posebno dogovarati o određenim vrstama i oblicima saradnje, kao i o mogućem privlačenju resursa za postizanje zajedničkih ciljeva i realizaciju zajedničkih interesa“, navedeno je u sporazumu.

Osim rukovodstva Gradske uprave, u delegaciji Istočnog Sarajeva biće direktori Gradske razvojne agencije, Turističke organizacije „Jahorina-Grad Istočno Sarajevo“, predstavnici Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu i organizatori događaja iz oblasti kulture.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare