Predstavnici fonda „Aleksandar Solženjicin“ danas na Palama

0

Na Palama će danas biti održan niz manifestacija povodom dolaska predstavnika Fonda Doma ruskog zarubežja „Aleksandar Solženjicin“, saopšteno je iz Ambasade Ruske Federacije u BiH.


U saopštenju se navodi da u svojstvu koordinatora balkanskog programa dolaze Tatjana Irinarhova i doktor filoloških nauka Tatjana Savčenko koje će Filozofskom fakultetu Univerziteta Istočno Sarajevo donirati zbirku knjiga koja, između ostalog, uključuje literaturu posvećenu životu i stvaralaštvu nobelovca i jednog od najuticajnijih pisaca 20. vijeka Aleksandra Solženjicina.

Zvanična ceremonija primopredaje zbirke knjiga najavljena je za 13.00 časova u biblioteci Filozofskog fakulteta, a dio tih knjiga biće izložen za širu publiku.

Nakon obraćanja rukovodstva Fakulteta i ruske delegacije, gosti će moći da pogledaju film o nastanku i djelatnosti Fonda pod nazivom „Ambasada na Taganskom brdu“ režisera Sergeja Zajceva, te prisustvovati predavanju profesorice sa Odsjeka za svjetsku književnost Instituta ruskog jezika „Puškin“ o trendovima u savremenoj ruskoj književnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare