Predstavljeni rezultati i buduća organizacija rada i usluga

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održan sastanak roditelja djece koja koriste usluge „Centra za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima“ s ciljem predstavljanja dosadašnjih rezultata i postizanja saglasnosti u vezi sa budućom organizacijom rada i vrsta usluga koje će biti dostupne u Centru.
Sastanak je organizovala zvornička Gradska uprava, u saradnji sa Komisijom za socijalnu zaštitu i inkluziju grada Zvornika.

Predsjednik Komisije Biljana Milić podsjetila je da je Centar počeo sa radom u oktobru 2015. godine zahvaljujući podršci Unicefa i Projekta razvoja i saradnje u regiji Birač.

„Održivost Centra omogućila je Gradska uprava Zvornik tako da je radio u kontinuitetu, uz zimske pauze koje su se poklapale sa školskim raspustom“, rekla je ona.

Milićeva je dodala da je ove godine pauza trajala nešto duže zbog organizacionih izmjena koje su napravljene kako bi se omogućilo kvalitetnije pružanje usluga djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima.

Prema njenim riječima, od danas je Centar ponovo otvoren, baš kao i „Učionica za rad i radost“ u područnoj školi u Branjevu, koja je dio ovog centra.

Jedan od koordinatora u Centru Andrijana Gordeljević istakla je da će Centar biti otvoren svakog radnog dana, a učionica u Branjevu utorkom i četvrtkom.

„Centar u kojem će biti organizovani individualni i grupni tretmani radiće na bazi poludnevnog i povremenog boravka, dok će na oglasnoj tabli Centra biti istaknut raspored i vrste radionica“, rekla je Gordeljevićeva.

Predsjednik Udruženja građana za pomoć osobama sa posebnim potrebama „Ruka ruci“ Slavica Ćurić istakla je veliki značaj koji ima Centar za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima.

„Ovakav centar treba da postoji i da radi, a mi pozdravljamo i organizaciju ovakvog sastanka, jer smo mnogo tema otvorili koje su od značaja za našu djecu“, rekla je Ćurićeva.

Šef kabineta gradonačelnika Dušica Savić i načelnik Odjeljenja za privredu, razvoj, poljoprivredu i društvene djelatnosti grada Zvornika Milan Cvijetinović poručili su roditeljima da će se i dalje raditi na rješavanju i drugih problema sa kojima se oni suočavaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare