Predstavljeni minerali koji zamjenjuju pesticide

0

Nevladina organizacija „Novi biznis-agencija za razvoj i zapošljavanje“ Pale predstavila je danas minerale koji u potpunosti zamjenjuju pesticide u poljoprivredi.

Direktor „Novog biznisa“ Petar Marinković rekao je Srni da udruženje podstiče organsku poljoprivrednu proizvodnju, te da su minerali u toj proizvodnji nezaobilazni.

„Pokušavamo da promijenimo situaciju i omogućimo veće zapošljavanje iskorištavanjem velikih resursa sa kojima raspolažemo“, rekao je Marinković i dodao da se bez minerala ne može govoriti o organskoj i zdravoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Marinković je istakao da organizacija želi da podstakne sve koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom da se okrenu proizvodnji organske hrane koja je konkurentna na tržištu EU.

„Mi nudimo tri vrste specijalnih prirodnih minerala koji su neophodni za razvoj bilja. Radi se o mineralima za đubrenje i zalivanje u korijenu, za zaštitu od svih vrsta bolesti bilja i zaštitu od insekata“, rekao je Marinković.

On je rekao da je organizovana i obuka i edukacija o zasnivanju voćnjaka, orezivanju i zaštiti voća, te da će prezentacije nakon Pala biti održane i u drugim opštinama Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare