Predstavljene mogućnosti saradnje u oblasti proizvodnje jagodičastog voća na Palama

0

Predstavnici firme „Eko-plod“ doo Sarajevo i Federalnog zavoda za poljoprivredu danas su u sali SO Pale održali prezentacija o mogućnostima proizvodnje jagodičastog voća (malina, kupina, jagoda) na području opštine Pale i upoznali veliki broj zainteresovanih građana o eventualnom uspostavljanju dugoročne saradnje u proizvodnji i isporuci ovog voća.
U ime opštine Pale Vedrana Hršum, v.d. načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti podržala je inicijativu firme „Eko-plod“ doo Sarajevo i izrazila nadu da će i građani i predstavnici pomenute firme naći zajedničke interese i ostvariti poslovnu saradnju.

Dr Boško Gaćeša, savjetnik za voćarstvo i vinogradarstvo u Federalnom zavodu za poljoprivredu upoznao je potencijalne proizvođače sa područja opštine Pale sa mogućim sistemima uzgoja jagodičastog voća, vremenskom periodu sadnje, sortama jagodičastog voća koje najbolje uspjevaju na našem području, klasiranju plodova, vremenskom periodu i uslovima berbe i svim faktorima koji mogu imati negativan uticaj na prinos ploda.

Predstavnici firme „Eko-plod“ doo Sarajevo Hilmija Hodović, vlasnik, Aldin Hodović, direktor i Sead Bećirević, stručni saradnik upoznali su prisutne sa uslovima poslovne saradnje kao i pravima i obavezama potencijalnih proizvođača.

(www.palelive.com / D.B.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare