Predstavljena turistička ponuda grada

2

Turistička organizacija Istočno Sarajevo predstavila je danas kolegama iz Turističke organizacije Trebinja i novinarima iz Hercegovine bogatu turističku ponudu kojom raspolaže Istočno Sarajevo. Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić izjavio je novinarima na Trebeviću da današnji skup predstavlja nastavak aktivnosti započete potpisivanjem protokola o saradnji u aprilu u Trebinju.

“Sa gostima iz Trebinja obišli smo skijalište Ravna planina gdje se privode kraju radovi na gondoli koja će sigurno postati jedan reprezent po kome će grad Istočno Sarajevo biti prepoznatljiv, jer će to biti prva gondola koja je napravljena na Balkanu”, rekao je Tošić.

On je dodao da su sa gostima iz Hercegovine posjetili Jahorinu koja će ove godine imati izuzetno bogatu turističku ponudu, ali i Trebević kao najpoznatije izletište u Istočnom Sarajevu.

Tošić kaže da grad Istočno Sarajevo u čijem je sastavu i Jahorina predstavlja najposjećeniju destinaciju u Republici Srpskoj, naglasivši da će zajednički projekti sa Turističkom organizacijom Trebinja biti nastavljeni, s ciljem da turizam, koji predstavlja osnovnu granu privrede u ta dva grada, bio dodatno unaprijeđen.

Direktor Turističke organizacije Trebinja Marko Radić rekao da zajedničke aktivnosti dvije turističke organizacije predstavljaju dobar primjer uspješne saradnje koja će sigurno biti nastavljena kroz različite projekte.

“Nadam se da ćemo ostvariti zajedničke nastupe na nekim regionalnim sajmovima, jer ono što je Trebinje u ljetnom turizmu, to je Istočno Sarajevo u zimskom, tako da mislim da možemo napraviti jednu cjelokupnu priču na godišnjem nivou, koja će doprinjeti još većoj posjećenosti naša dva grada”, zaključio je Radić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Pale su, kao i do sada, zaista dale veliki doprinos zimskoj turističkoj ponudi. Već je postavljena ulična dekorativna rasvjeta, organizovan je zimski grad/bazar, Trg i šetalište su potpuno očišćeni do pločica, kao i trotoari…obje fintane uređene i rade, ama božija milina prošetati, pogotovu u večernjim satima. Skoro kao da si na Zlatiboru!!!

Turisti će zaista biti oduševljeni…

Al stvarno, nikad kao ove godine, sve na nivou. Sve pohvale nadležnim organima lokalne samouprave. 😀