Predstavljena knjiga „Vila sa Košara“ Nevena Milakovića

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo večeras je, u okviru manifestacije „Principovi dani“, predstavljena zbirka rodoljubive poezije „Vila sa Košara“ autora Nevena Milakovića.

Milaković je rekao da knjiga predstavlja izbor iz njegove rodoljubive poezije, u kojoj se nalazi 100 pjesama.

„Tu su pjesme koje obrađuju kompletnu srpsku istoriju od Kosovskog boja pa do boja na Košarama“, napomenuo je Milaković.

On je dodao da trenutno radi na izboru duhovne poezije, jer, kako kaže, ima dosta širok dijapazon i opus tema, a piše i ljubavnu poeziju.

„Cilj mi je da objavim nekoliko knjiga u kojima će biti sažeta moja poezija koja stvaram već skoro pola vijeka“, dodao je Milaković.

Milaković više od dvije decenije živi i stvara u Baru i autor je pjesme „Vila sa Košara“, za koju mnogi misle da je narodna pjesma.

Osim pjesme „Vila sa Košara“, po kojoj je zbirka i dobila ime, u knjizi su i već poznate pjesme u narodu „Svetinje“, „Đedov zavjet“, „Molitva“ i mnoge druge.

U okviru manifestacije „Principovi dani“ sutra će biti otvorena izložba pod nazivom „Kultura na frontu“ autora Milijane Bojić i Suzane Pešević Stojanović.

Izložba će biti postavljena na Trgu Srbija u Istočnom Novom Sarajevu.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare