Predstavljena knjiga “Stena ljubavi”

0

SOKOLAC – U sokolačkoj Narodnoj biblioteci promovisan je roman “Stena ljubavi”, peti po redu autora Milenka Avramovića iz Milića. Radnja romana smještena je u 17. vijek i govori o zulumu turskog načina vladanja nad srpskim narodom.
Autor je istakao da ima u planu da objavi sedam romana kako bi pokazao tragediju srpskog naroda na ovim prostorima, a da nedostaje roman koji bi obradio Prvi svjetski rat, dok je Drugi svjetki rat obrađen u romanu “LJubav u zagrljaju smrti”.

Avramovićev roman “Majka” pokriva posljednji rat, a roman “Majka dva” bi pokazao šta se događa u ovom vremenu, kao jednoj vrsti okupacije.

Recenzent romana “Stena ljubavi” Nedeljko Babić rekao je sinoć na promociji da je žubor rečenice u Avramovićevim knjigama “pripovjedački, otmeniji od prigodničarskih slovotarija i počesto kao da se pojačava rafalima uskličnika i upitnika”.

Prema njegovim riječima, nema podvođenja ličnog iskustva stavovima nadirućeg mondijalizam-unijatstva, mada ponekad ima odviše srceparajućih detalja i lirskih efekata za izazivanje naprasnih emocija, za one koji mogu zdravo da zaplaču.


Milenko Avramović

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments