Predstavljena knjiga „Stena ljubavi“

0

SOKOLAC – U sokolačkoj Narodnoj biblioteci promovisan je roman „Stena ljubavi“, peti po redu autora Milenka Avramovića iz Milića. Radnja romana smještena je u 17. vijek i govori o zulumu turskog načina vladanja nad srpskim narodom.
Autor je istakao da ima u planu da objavi sedam romana kako bi pokazao tragediju srpskog naroda na ovim prostorima, a da nedostaje roman koji bi obradio Prvi svjetski rat, dok je Drugi svjetki rat obrađen u romanu „LJubav u zagrljaju smrti“.

Avramovićev roman „Majka“ pokriva posljednji rat, a roman „Majka dva“ bi pokazao šta se događa u ovom vremenu, kao jednoj vrsti okupacije.

Recenzent romana „Stena ljubavi“ Nedeljko Babić rekao je sinoć na promociji da je žubor rečenice u Avramovićevim knjigama „pripovjedački, otmeniji od prigodničarskih slovotarija i počesto kao da se pojačava rafalima uskličnika i upitnika“.

Prema njegovim riječima, nema podvođenja ličnog iskustva stavovima nadirućeg mondijalizam-unijatstva, mada ponekad ima odviše srceparajućih detalja i lirskih efekata za izazivanje naprasnih emocija, za one koji mogu zdravo da zaplaču.


Milenko Avramović

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare