Predstavljena knjiga „Hristova jagnjad“ Aćima Todorovića

0

ZVORNIK – Knjiga „Hristova jagnjad“ koja govori o stradanju srpskog naroda u 20. vijeku, autora Aćima Todorovića, predstavljena je večeras u zvorničkom Domu omladine.

„Knjiga je stradalnička čitanka srpskog naroda u 20. vijeku. Imao sam želju da većinu događaja pretočim u poeziju srpskog naroda, ali nisam mogao sve jer smo, nažalost, bogati našim stradanjem“, rekao je Todorović Srni.

Todorović, koji je i potpredsjednik Udruženja književnika Republike Srpske, rekao je da je ova knjiga na neki način i zavještanje kako bi srpski narod uvijek podsjećao na stradalničke događaje iz 20. vijeka.

Na književnoj večeri, predstavljena su i druga djela Todorovića, koji je autor desetak knjiga – „Glava na ramenu“, „Jauk grobne tišine“, „Zamah nad životom“, „Duša mirotoči“, „Na usni kap meda“ i druge.

On je naveo da su njegove knjige bazirane na promovisanju identiteta srpskog naroda, na rodoljublju, vjeri, životu i ljubavi.

Recenzent Momčilo Golijanin napisao je da poetska zbirka „Hristova jagnjad“ Aćima Todorovića nudi buket pjesama u društvu piščevog krucijalnog djela „Sonetni vijenac“.

„Možda je grijeh izdvajati nešto iz ove cjeline jer je ova zbirka simbioza bola i ljepote. Sve su pjesme, počev od `Sonetnog vijenca` izniklog na Jasenovcu, kao što su nicali kosovski božuri na kosovskom krvoliptalištu, do posljednje, natopljene krvlju“, kaže Golijanin.

On dodaje da su sve one posvećene srpskim stradalnicima u proteklom anatemisanom vijeku i sve izazivaju bol u dušama čitalaca.

Todorović je član Udruženja književnika Srbije, živi i radi u Vlasenici.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare