Predstavljena knjiga aforizama „Pucnji bez opomene“

0

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine večeras je predstavljena knjiga aforizama „Pucnji bez opomene“, autora Jove Nikolića iz Ugljevika.

Nikolić je rekao Srni da knjiga sadrži 705 aforizama koji su uglavnom satiričnog karaktera i poredani po temama koje se prelivaju s jedne na drugu.

„Knjiga je nastajala od 2012. do 2021. godine, dok je u konkurenciji za objavljivanje bilo nekoliko hiljada aforizama od kojih je izdvojeno 1.500“, naveo je Nikolić.

Nikolić je napisao više od 12.000 aforizama, od kojih veliki broj još nije objavljen.

Autor je do sada objavio knjige aforizama: „Imitacija logike“, „Lančana reakcija“ – izašla u pet izdanja, „Otvoreni prelom“, „Zastava svih boja“, „Duh materija“ i „Pucnji bez opomene“.

Napisao je i antologiju aforizama BiH „Protesti moždane mase“.

Govoreći o ovoj knjizi, aforističar Stanislav Tomić rekao je da su „Pucnji bez opomene“ odraz Nikolićeve ličnosti i stvaralašta i naveo da je ova knjiga rezultat stroge selekcije koju je izvršio sam autor.

„Činjenica da su aforizmi koji se nalaze u ovoj knjizi nastali u posljednjih desetak i više godina govori o tome da su brižljivo stvarani“, rekao je Tomić i naglasio da Nikolić izuzetno dobro „brusi“ aforizme, što se posebno odražava na njihov kvalitet.

Aforističar Milan Pantić rekao je da je Nikolić svojim stvaralaštvom dokazao da je jedan od najznačajnijih aforističara u Republici Srpskoj i BiH.

„Izuzetna nam je čast da je njegova knjiga izašla baš u Zvorniku i da je promovišu aforističari koji su značajni i nalaze se u trendu na aforističnom nebu Balkana“, rekao je Pantić.

Knjiga „Pucnji bez opomene“ izašla je u izdanju zvorničke izdavačke kuće „As oglas“, čiji je direktor Dejan Spasojević rekao da je, osim fudbala, humor možda najvažnija stvar na svijetu, mada ozbiljnost života i vremena često ostavlja bez smijeha.

„Moramo tragati za motivima koji će nas razvedriti i oraspoložiti, a to su uporavo Nikolićevi `Pucnji bez opomene`“, naveo je Spasojević.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare