Predstavljena Fondacija „Mozaik” i projekat „Berry Vision“

0

U Opštini Pale u srijedu 19. novembra je predstavljena Fondacija „Mozaik”, najveća neprofitna korporacija u regiji, koja je kao dio svoje jedinstvene desetogodišnje strategije uspostavila virtuelni inkubator za društvene biznise u kojem se razvijaju i testiraju biznis ideje uz vrhunsku tehničku, mentorsku i finansijsku podršku.

Kroz Omladinske banke ova fondacija svake godine finansira preko 100 društveno inovativnih projekata mladih širom BiH koji pokažu najveći potencijal za društveno poduzetništvo.

Jedan od uspješno realizovanih projekta u protekloj godini bio je i projekat „Berry Vision – Oganska proizvodnja borovnice i gotovih proizvoda od borovnice koji je uradila grupa naših mladih sugrađana – Igor Kojadinović, Miljan Klačar i Vuk Kovačević.

U zadnjih 9 godina kroz program Omladinske banke podržani su društveno inovativni projekti neformalnih grupa mladih širom Bosne i Hercegovine, odnosno ukupno 1.578 projekata u vrijednosti od 5.7 miliona KM koje su realizovali 19.620 mladih poduzetnih volontera i volonterki.

(www.palelive.com / D.B. / M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare