Predstavljen roman „Vraćam sjaj očima svojim“

0

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine predstavljen je roman „Vraćam sjaj očima svojim“, autora Borke Miličić iz Zvornika.
Recenzent Dejan Spasojević rekao je da je knjiga kombinacija ljubavnog i istorijskog romana.

On je napomenuo da je težište radnje romana smješteno u Zvornik, najvećim dijelom na srednjovjekovnoj tvrđavi Đurđev grad.

„U knjizi ima dosta podataka o Zvorniku, srednjovjekovnoj tvrđavi, o Drini, starom mostu, crkvi ‘Mali ostrog’, koja se nalazi na desnoj obali Drine u Malom Zvorniku, o arheološkim iskopinama, građevinama koje je gradila prokleta Jerina, žena Đurđa Brankovića, kao i drugih podataka“, rekao je Spasojević.

Prema njegovim riječima, Miličićeva je učinila ogroman trud prilikom prikupljanja istosijkih podataka o gradu Zvorniku iz svih raspoloživih izvora, što daje dodatnu vrijednost njenom književnom ostvarenju.

Miličićeva je navela da su glavni likovi romana Nela, djevojka koja je veliki zaljubljenik u Zvornik, i stranac Aleksa koji je s nekim namjerama došao u ovaj grad.

„Upoznavajući grad, sreće Nelu, zajedno obilaze tvrđavu, gdje shvataju da se među njima rodila ljubav. Zauvijek prestaju biti stranci, a istovremeno nisu mogli odoljeti duhu fatalne Jerina i čarima Drine“, rekla je Miličićeva.

Izdavači romana su „ASoglas“ iz Zvornika i „Geneša klub“ iz Beograda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare