Predstavljen projekat “Bezbjedna zajednica”

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas predstavljen projekat “Bezbjedna zajednica” koji provodi NATO Štab Sarajevo s ciljem poboljšanja saradnje između vojne i lokalne policije, kao i drugih tijela u slučaju vanrednih situacija.

Na konferencija za novinare održanoj tim povodom zamjenik komandanta NATO Štaba Sarajevo Ole Fauske rekao je da je, u slučaju ekstremnih vremenskih uslova ili nesreća, policija prva koja reaguje.

“Postoje procedure na osnovu kojih lokalni organi vlasti mogu zatražiti pomoć od oružanih snaga u ovakvim situacijama, ali, uprkos tome, naše iskustvo govori da su od izuzetne važnosti upravo lični kontakti”, naglasio je Fauske.

On je napomenuo da se, prilikom posjeta gradovima u okviru ovog projekta, osim razmjene iskustava i uspostavljanja ličnih kontakata, koristi prilika i da se stanovništvu ukaže da Oružane snage imaju resurse koje im mogu staviti na raspolaganje u slučaju potrebe.

“Takođe, ovo je prilika i da lokalnom stanovništvu govorimo o NATO i da im pružimo priliku da pitaju ono što ih interesuje”, rekao je Fauske.

Načelnik Stanice javne bezbjednosti Zvornik Stanimir Vidović rekao je da je svrha današnjeg događaja, između ostalog, razmjena iskustava, te preuzimanje svega što je dobro, kako bi u vanrednim situacijama djelovali svi zajedno najbrže moguće i sa što manje posljedica.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.zvornikdanas.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments