Predstavljen projekat „Mladi u akciji“

0

Članovi „Forum teatra“ iz Istočnog Sarajeva, u okviru svjetske kampanje 16 dana aktivizma, predstavili su danas u Srednjoškolskom centru Pale projekat „Mladi u akciji – Razvijanje i sprovođenje programa za suzbijanje maloljetničke delinkvencije“.

Direktori Srednjoškolskog centra Pale Nedeljko Gazivoda i „Forum teatra“ Vitomir Mitrić potpisali su danas, u okviru ovog projekta, memorandum o saradnji između ove dvije institucije.

Gazivoda je rekao Srni da ga posebno raduje što će učenici ovog centra biti u fokusu projekta koga podržavaju UNDP i EU.

„Mi smo već ostvarili izuzetno plodnu saradnju sa međunarodnim organizacijama, kao što je `Vorld vižn`, `Kultur kontakt` iz Austrije, te domaćim institucijama u Republici Srpskoj koje se bave obrazovanjem, vaspitanjem i kulturom“, podvukao je Gazivoda.

On je uzrazio zahvalnost i „Forum teatru“ i UNDP-iju i EU koji su Srednjoškolski centar i njegove učenike prepoznali kao dostojne partnere u ovom izuzetno važnom projektu.

Predstavink opštine Pale Dubravka Borovčanin izrazila je zadovoljstvo što će realizacija ovog značajnog projekta biti baš u Srednjoškolskom centru Pale, kao jednoj od najboljih srednjoškolskih ustanova u Republici Srpskoj, te potvrdila podršku opštine Pale realizaciji ovog projekta.

Koordinator projekta Aleksandra Mitrić Štifanić rekla je da će projekat biti realizovan u Srednjoškolskom centru tokom narednih sedam mjeseci sa ciljem promocije zdravog načina života i podizanja svijesti o rodnoj ravnopravnosti kod mladića i djevojaka, kroz edukaciju o temama koje imaju veliki društveni značaj.

Prema njenim riječima, ovaj projekat predstavlja strategiju za izgradnju i rješavanje važnih životnih problema mladih u periodu njihovog prelaska u doba rane zrelosti.

Osim predstavljanja projekta, srednjoškolcima su prezentovane dosadašnje aktivnosti „Forum teatra“ na polju edukacije mladih, kao i ciljevi i program Kluba mladih koji će biti aktiviran u okviru projekta i koji predstavlja vannastavni mehanizam za okupljanje mladih s ciljem edukacije, kreativnih motivacionih aktivnosti i sprovođenja akcija i kampanjskih aktivnosti.

Tokom rada Kluba biće organizovane i javne kampanje koje će propagirati zdrave stilove života, kao i kreativne radionice za članove.

Projekat podržava opština Pale u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Balkanu /ReLOaD/, finansira EU, a sprovodi UNDP.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare