Predstavljanje Univerziteta na festivalu nauke u Banjaluci

0
Univerzitet Istočno Sarajevo

ISTOČNO SARAJEVO – Poljoprivredni, Tehnološki i Medicinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu predstaviće se u utorak, 6. novembra, na Osmom festivalu nauke u Banjaluci, čiji je cilj popularizacija i predstavljanje nauke na što zanimljiviji način.

Poljoprivredni fakultet predstaviće “čarobne granule” koje upijaju i zadržavaju vodu, a primjenjuju se u sušnim periodima.

Na štandu ovog fakulteta biće predstavljen i razvojni ciklus povrća pomoću herbarijuma koji obuhvata karakteristične razvojne faze od sjemena do sjemena, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Kroz herbarijum će biti vidljivo da se kod povrća za ishranu koriste različiti dijelovi biljke, od korijena do cvijeta i sjemena.

Otkrivanjem malih tajni nauke mladi istraživači sa Tehnološkog fakulteta iz Zvornika otvoriće posjetiocima vrata zanimljivog svijeta istraživanja.

Oni će predstaviti sadržaj pod nazivom “Postani istraživač i inženjer, jer nauka je strava”, tokom kojeg će izvesti eksperimente – “oluja u boci”, “vještačka krv”, “hemijski kameleon” i “zlatna kiša”.

Posjetiocima ovog festivala Medicinski fakultet iz Foče će se predstaviti sadržajima iz oblasti imunologije.

Osim Univerziteta u Istočnom Sarajevu, naučno-popularnim sadržajima biće predstavljen i Univerzitet u Banjaluci, te brojne ustanove, institucije i firme.

Festival, čija je neformalna tema “Izazovi u proizvodnji hrane”, biće održan u Domu omladine, a za posjetioce će biti otvoren od 9.00 do 18.00 časova.

Organizator ovog festivala je Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments