Predstavljanje novih tehnologija u oblasti mašinskih nauka

0

Cilj Međunarodne naučne konferencije „COMET-a 2012“, koja je danas počela na Jahorini, jeste predstavljanje novih tehnologija u oblasti mašinskih nauka, kao i davanje doprinosa povećanju konkurentnosti privrede u regionu zapadnog Balkana.

Na skupu, koji organizuje Mašinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, biće predstavljena 92 naučna rada iz sedam naučnih oblasti.

Svoje radove na plenarnim sesijama i okruglim stolovima na ovom prestižnom naučnom skupu izložiće 188 autora iz 15 zemalja svijeta.

Konferenciju je zvanično otvorio prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslav Grujić, koji je poručio da ovaj univerzitet snažno podržava naučne skupove koji doprinose povezivanju i uspostavljanju naučne saradnje univerziteta u BiH i u zemljama okruženja.

„Ovim skupom željeli smo da pokažemo da je mašinska struka i te kako živa i da se radi na primjeni novih tehnologija, bez čega nema razvoja privrede i napretka društva u cjelini“, rekao je dekan Mašinskog fakulteta i predsjednik Naučnog odbora Konferencije Dušan Golubović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare