Predstavljamo: Košarkaški klub „Tri Poena“

0

Košarkaški klub “Tri Poena” osnovan je u maju 2010. godine. Na početku klub je brojao 20 članova i dva trenera, nakon godinu dana funkcionisanja klub ima više od 60 članova i četiri trenera. Ovih 60 članova je podijeljeno u tri selekcije, pionirsku koja broji oko 25 članova, mini-basket selekciju koja ima oko 20 članova i juniorsku selekciju koja broji 18 članova. Sa ove tri selekcije rade četiri trenera, sa pionirima rade Ognjen Tešanović i Zoran Kusmuk, sa mini-basket selekcijom Saša Furtula, a juniore trenira Srđan Jokić. Uslovi u kojima selekcije trenutno treniraju nisu baš najbolji, postoji problem zbog nedostakta adekvatne sportske dvorane za košarku u našem gradu. Trenutno treniraju u salama osnovne i srednje škole u Palama čije dimenzije nisu odgovrajuće. Sale su premale, a i ne postoji mogućnosti za optimalan broj termina u tim salama zbog prezauzetosti. U KK „Tri Poena“ se nadaju da će se skorom izgradnjom sportske dvorane u Palama, uslovi za klub znatno poboljšati što se tiče prostora za treniranje.

Klub je u toku svog jednogodišnjeg postojanja igrao prijateljske utakmice i turnire sa ekipama u okruženju (Istočno Sarajevo i Sarajevo). Učestvovali su na više turnira u Sarajevu: „Memorijalni turnir Džafer Vukas“ u Skenderiji, gdje je ekipa 2000. godište zauzela treće mjesto u konkurenciji 16 ekipa iz cijele BiH, tu je i učešće na turniru „Basket konvoj 2010“, takođe na Skenderiji.

Ove godine klub prvi put učestvuje u zvaničnim takmičenjima, to je liga za mlađe selekcije koje organizuje Košarkaški savez Republike Srpske. U okviru ovog takmičenja učestvujemo sa dvije selekcije, juniorskom i pionirskom. Naš klub svoje utakmice na domaćem terenu igra u sali Osnovne škole Mokro. Selekcija juniora odigrala je tri utakmice do sada, zabilježene su dvije pobjede protiv ekipa Slavije i Glasinca i jedan poraz od ekipe Varde iz Višegrada. Pioniri su odigrali dvije utakmice, pobjeda je upisana protiv Slavije i poraz od Varde Višegrad. U nedjelju 22.05.2011. u sali osnovne škole Mokro od 12 časova i 30 minuta dočekujemo ekipu Igmana iz Istočne Ilidže. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje igre pod obručima da dodju i bodre našu ekipu.

KK „Tri Poena“ je prošle godine organizovao 9. turnir u uličnom basketu „Pale 2010“ na kojem je učestvovalo 29 seniorskih i 6 junioriskih i kadetskih ekipa. Ovaj trunir će se u organizaciji kluba i opštine Pale održati i ove godine. To će biti deseti jubilarni turnir i očekujemo veliki broj ekipa iz cijele Sarajevsko-Romanijske regije.

Klub u svom funkcionisanju ima podršku i pomoć opštine Pale. Zahvalnost duguju brojnim sponzorima i upravi osnovne škole Mokro koja izlazi u susret kada je u pitanju izdavanje sale.

Fotografije:

01~1.jpg 02~1.jpg 03~1.jpg 04~1.jpg 05~1.jpg

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare