Predstava „Zla žena“ ponovo osvojila publiku

0
Predstava

ISTOČNO SARAJEVO – Amaterski dramski studio Matične biblioteke Istočno Sarajevo izveo je u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo prvu reprizu predstave „Zla žena“ u režiji teatrologa Zorana Todorovića.

Todorović, koji je izvršio adaptaciju originalnog komada čuvenog Jovana Sterije Popovića, rekao je Srni da je zadovoljan onim što je sinoć prikazano mnogobrojnoj publici koja je imala samo riječi hvale za ono što su vidjeli.

„Predstava je malo prilagođena našem vremenu, dok su odjeća i ambijent zadržani kao s početka dvadesetog vijeka. Predstava je zadovoljila i publiku i mene kao reditelja. Čak mislim da je za nijansu bila bolja i kvalitetnija nego na premijeri 3. marta“, rekao je Todorović.

On je naglasio da je predstava imala humanitarni karakter – ulaz je bio besplatan, a posjetioci su mogli da ostave dobrovoljni prilog volonterima opštinskih odbora Crvenog krsta Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

Todorović, koji vodi Amaterski dramski studio, kaže da je studio nastao zahvaljujući saradnji između studija „Teatrolog“, čiji je on osnivač i Matične biblioteke.

On kaže da dosta članova dramskog studija pohađa časove u studiju „Teatrolog“, te izrazio nadu da će za koju godinu to biti pravi dramski studio, bez prefiksa „amaterski“.

Iako ovaj dramski studio ima pozive za gostovanje iz mnogih mjesta u okolini Istočnog Sarajeva, Todorović navodi da njihov odziv zavisi od finansijske podrške Grada, pa i opštine Istočna Ilidža, koja je do sada izostala.

„Do sada je jedina i čvrsta podrška bila od zaposlenih u Matičnoj biblioteci, a posebno direktora Nataše Trifković. Kada je riječ o podršci Grada Istočno Sarajevo, mislim da oni čekaju da se mi dokažemo, što je i normalno. Sada kada smo pokazali da nije slučajnost ovo što smo postigli do sada, nadamo se da će nam na neki način pomoći u realizaciji izvođenja i učešća na nekim festivalima“, istakao je Todorović.

Bibliotekar Slađana Bratić izrazila je zadovoljstvo što je saradnjom Matične biblioteke sa Studiom „Teatrolog“ uveden novi sadržaj, kojim su okupili mlade ljude koji žele da stvaraju i bave se kreativnim radom i tako poboljšaju kulturni život u gradu.

„Nadamo se da će predstava `Zla žena` doživjeti još mnogo izvođenja, ne samo u Istočnom Sarajevu. Želimo da ovaj naš kulturni proizvod razmjenjujemo i sa drugim gradovima u Republici Srpskoj i na taj način da stvaramo zajednicu mladih ljudi koji će stvoriti bolji kulturni život u lokalnim sredinama“, izjavila je Bratićeva.

Ona je potvrdila da će saradnja sa Studiom „Teatrolog“ biti nastavljena kako bi obogatili kulturni sadržaj u ovom gradu i mladim ljudima pokazali da imaju razlog da se bave kulturom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare