Predstava o vršnjačkom nasilju

0

SOKOLAC – Članovi Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama „Podrška“ sa Sokoca u saradnji sa djecom iz sokolačke centralne osnovne škole izveli su dječiji pozorišni igrokaz koji govori o problemu vršnjačkog nasilja među djecom.

Igrokaz koji je zasnovan na prevenciji nasilja među djecom izveden je sinoć u porti crkve Romanijska Lazarica na Sokocu.

Vođa pozorišne radionice Jelena Dundić rekla je Srni da je cilj ovog projekta otvaranje prostora za ravnopravno učešće djece sa posebnim potrebama u svim aktivnostima sa njihovim vršnjacima.

Dundićeva, koja je i autor teksta igrokaza pod nazivom „Kad bi školske klupe znale da govore“, istakla je da su djeca koja su učestvovala u igrokazu sama kreirala dijaloge.

Predsjednik Udruženja „Podrška“ Snježana Bašević istakla je da su priredili ovu predstavu kako bi podstakli djecu sa posebnim potrebama na ravnopravno učešće u procesu jačanja pozitivnih inicijativa u drštvenom životu grada.

Ona je navela da su u okviru kreativne radionice djeca sa posebnim potrebama radila slike na staklu i platnu, oslikavala čaše, flaše i keramiku, pravila ramove od gipsa, nakon čega je organizovana prodajna izložba ovih predmeta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare