Predstava „Mali Agaton“ najbolja na festivalu u Bugojnu

0

BANJALUKA – Pozorište mladih iz Banjaluke „Dis“ ponijelo je nagradu za najbolju predstavu u cjelini za predstavu „Mali Agaton“ na 49. Teatarskom festivalu BiH „Fedra“, koji je održan u Bugojnu.

„Riječ je o avangardnoj bunt predstavi mladog autorskog tima koji je uspio da savremenom postavkom i inspirisanom igrom zadivi publiku i žiri ovog eminentnog festivala“, saopšteno je iz Pozorišta mladih Banjaluka.

Osim nagrade za predstavu, dodijeljena je i nagrada za najbolju režiju koja je pripala Milanu Bogdanoviću, studentu pozorišne režije na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti, te nagrada za najboljeg mladog glumca Ivanu Petrušinskom za ulogu Agatona.

U saopštenju je navedeno da je predstava „Mali Agaton“ nastajala na osnovu regionalnog poziva mladima da pošalju svoje radove, razmišljanja i stavove o sadašnjosti i odrastanju – pristiglo je 110 radova, a 30 je uvršteno u ovu predstavu, u kojoj glume i Đorđa Grgić i Srđan Ćirić.

„Predstava `Mali Agaton` nastavlja svoj festivalski život nastupom na Festivalu festivala u Trebinju, koji će biti održan u utorak, 27. jula, kao najbolja predstava iz BiH, te nastupom na značajnom Festivalu `Juventa fest` u Sarajevu 8. septembra“, najavili su iz „Dis“ pozorišta.

Amaterska pozorišta iz Banjaluke, Bugojna, Trebinja, Visokog, Laktaša i Živinica prikazali su u Bugojnu od utorka, 13. jula, do juče svoja ovogodišnja ostvarenja i takmičili se na 49. Teatarskom festivalu BiH „Fedra“.

Riječ je o najstarijem teatarskom festivalu u BiH, a prvi je, kao Festival amaterskih pozorišta BiH, održan 1959. godine.

Na Festivalu je do sada izvedeno 550 predstava, učestvovalo je više od 10.500 pozorišnih radnika iz BiH i okruženja, a predstave posjetilo više od 160.000 gledalaca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare