Predstava „Kući“ po tekstu Ljudmile Razumovske

0

U subotu 16.12.2017. godine, sa početkom u 20.00 časova, Gradsko pozorište Mrkonjić Grad odigraće predstavu „Kući“ po tekstu Ljudmile Razumovske.

S obzirom da je autor teksta Ruskinja, radnja je smještena u Rusiju i govori prije svega o sistemu u društvu, međutim može se pripisati i na mjesto i vrijeme gdje ona bude odigrana.

Priča prati djecu, maloljetnike iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja, koji su zbog nasilja koje su preživljavali od strane upravnika pobjegli u potragu za boljim svijetom. Međutim, njih dočekuje siledžija, koji ih iskorištava za svoje potrebe, a na taj način im pruža priliku da prežive.

Takođe u priči se nalazi petnaestogodišnjakinja koja je ostala trudna sa njim, sedamnaestogidišnjakinja, prostitutka, sa svojim momkom koja je postala isto da bi preživjela. Svi oni žive pod jednim „krovom“, a priča vodi u tragičan kraj i najružniju stranu ljudskog života. Da bi im olakšao put ka anđelima pojavljuje se monah, ukazajući na sve grijehe jedne duše.

Priča je teška u svakom pogledu, emocionalna bomba koja otkucava za vrijeme igranja, na kraju će nesumnjivo eksplodirati, i neki pogledi u čovjeku će se definitivno promijeniti.

(www.palelive.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare