Predsjednik Skupštine Predrag Vučićević

0

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Pale za predsjednika i potpredsjednika lokalnog parlamenta ponovo su izabrani Predrag Vučićević /PDP/ i Siniša Lasica /NDP/.

„Za“ je glasalo 13 odbornika, 11 je bilo protiv i jedan uzdržan.

Skupštinsku većinu čini sedam odbornika SDS-a, pet PDP-a i jedan NDP-a, a opoziciju sedam odbornika SNSD-a, četiri DNS-a i jedan iz SP.

Na današnjoj sjednici nije izabran zamjenik načelnika, jer Komisiji za izbor i imenovanje nije stigao ni jedan prijedlog.

Skupština je razriješila dužnosti dosadašnje načelnike odjeljenja i sekretara Skupštine i imenovala ih za vršioce dužnosti do isteka konkursne procedure.

Za ova razrješenja i imenovanja glasalo je 13 odbornika SDS-a, PDP-a i NDP-a, protiv je bilo šest odbornika SNSD-a, četiri DNS-a i jedan iz SP-a, dok je jedan odbornik SNSD-a bio suzdržan.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović /SNSD/ čestitao je svima na izboru i poželio da u naredne četiri godine svi zajedno rade na dobrobit građana Pala koji su im ukazali povjerenje.

Jugović je istakao da postoji skupštinska većina i da se nada da će ona nuditi konkretna i korektna rješenja.

„Mi nismo bili opterećeni formiranjem skupštinske većine, jer moramo da radimo, čeka nas usvajanje budžeta za narednu godinu i sve aktivnosti koje od nas građani Pala očekuju“, istakao je Jugović i dodao da su svi izabrani za dobrobit građana Pala, a ne za neke skupštinske većine.

Prema njegovim riječima, u Skupštini opštine Pale je spoj mladosti novih odbornika i iskustva odbornika koji su već bili što garantuje dobre rezultate.

Jugović je dodao da će prijedlog za zamjenika načelnika biti predmet pregovora.

„Ništa nije zakovano i idemo dalje“, rekao je on i dodao da će na dnevnom redu naredne sjednice Skupštine opštine biti budžet koji se nalazi u radnoj verziji, te da sumnja da će tu biti problema.

Predsjednik Skupštine Predrag Vučićević rekao je da je današnja sjednica protekla u demokratskoj atmosferi, te da su svi izabrani od građana Pala da štite njihove interese i da rade na dobrobit svih.

Odbornik SNSD-a Damjan Škipina kaže da je konstitutivna sjednica prošla kako se i očekivalo, te da SDS, PDP i NDP imaju trenutno većinu što ne znači, kako kaže, da na nekim narednim sjednicama neće doći do promjene.

Škipina očekuje da će svi raditi zajedno jer je riječ o iskusnim ljudima, te da ne očekuje opstrukciju ni sa jedne strane što se tiče rada Skupštine opštine i načelnika.

Odbornik SDS-a Mladen Koprivica kaže da moraju svi biti svjesni novonastale specifične situacije – da je načelnik jedna politička opcija, a da skupštinsku većinu čine druga, i da je to volja građana.

„Skupštinska većina će poštovati tu volju građana i isto tako očekujemo da načelnik uvažava i naše prijedloge“, dodao je Koprivica.

Današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Pale prisustvovala je i poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Sonja Karadžić Jovičević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare