Predsjednik SDS-a se sastao sa rukovodstvom opštine Pale

0

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić razgovarao je danas sa rukovodstvom opštine Pale o funkcionisanju vlasti i opštinske administracije u periodu nakon lokalnih izbora, kao i o budućim planovima.


Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević upoznao je Bosića da je opština Pale jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja je proteklu budžetsku godinu završila sa suficitom.

On je naveo da je u opštinskom budžetu za 2014. godinu, koji iznosi 8,9 miliona KM, planirano 3,9 miliona KM investicija koje se odnose na projekte u oblasti vodovodnog sistema, izgradnju trga kod Saborne crkve, nastavak izgradnje šetališta.

Bosić je rekao da je došao na Pale jer je njegova obaveza da posjeti opštine u kojima SDS učestvuje u vlasti, te da se uvjerio da je situacija svugdje teška, ali da je najteže lokalnim vlastima, jer su najbliži građanima i njihovim problemima.

On smatra da je potrebno uvesti potpuno drugačije principe u rasporedu sredstava i prirodnih dobara, precizirajući da je potrebno mnogo veća ovlaštenja dati opštini Pale i drugim zajednicama koje imaju svoje vlasništvo na Jahorini.

Bosić je pohvalio rad načelnika opštine Pale i opštinske uprave koji su svojim angažmanom na neki način uspjeli da umanje krizu u kojoj se našlo čitavo društvo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments