Predsjednik Republike donirala inkubator Odjeljenju pedijatrije

1

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je, tokom posjete Bolnici „Srbija“ u Istočnom Srajevu, rukovodstvu ove zdravstvene ustanove uručila rješenje o vrijednoj donaciji – inkubatoru za Odjeljenje pedijatrije.

Direktor Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija zahvalio je predsjedniku Republike Srpske na ovoj izuzetno značajnoj i vrijednoj donaciji.

„U ime kolektiva želim da zahvalim predsjednici na rješenju o vrijednoj donaciji, koja će značajno poboljšati nivo usluga koje ova ustanova pruža“, rekao je Šešlija novinarima nakon sastanka sa Cvijanovićevom.

Šešlija je istakao da je od momenta useljenja u novi objekat Bolnice znatno povećan broj novorođene djece u ovoj zdravstvenoj ustanovi jer su poboljšani uslovi, pa se roditelji zbog toga odlučuju da ukažu povjerenje Bolnici „Srbija“.

On je rekao da je predsjednika Srpske izvijestio i o aktivnostima na izgradnji novog objekta Zavoda za transfuziologiju u Istočnom Sarajevu, naglasivši da su radovi pri kraju i da očekuje da će do kraja mjeseca radnici Zavoda useliti u nove prostorije.

„To je veoma bitno jer će to biti prvi regionalni centar Zavoda za transfuziologiju u Republici Srpskoj, za koji je izdvojeno 250.000 KM“, istakao je Šešlija.

On je podsjetio da nije bilo predviđeno da u objekat nove bolnice bude smješten Zavod, pa je osoblje ostalo u starim prostorijama koje su bile veoma neuslovne za rad.

„Prilikom ranije posjete srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika dogovorili smo da se objekat u krugu bolnice adaptira za potrebe transfuziologije i to se sada privodi kraju“, rekao je Šešlija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Od narodnog novca“donirala“,ovo je vise nego zalosno.