Predragu Bojiću nagrada „Čučkova knjiga“

0

HAN PIJESAK – Književna nagrada „Čučkova knjiga“ uručena je večeras mladom pjesniku Predragu Bojiću iz Banjaluke za prvu knjigu pjesama pod nazivom „Svezivo“.

Bojiću je ova nagrada uručena na petoj književnoj manifestaciji „Čučkovi književni susreti“ na Han Pijesku, a pripali su mu povelja, diploma i novčana nagrada od 1.000 KM.

Bojić je student četvrte godine na Odsjeku za srpski jezik i književnost Filološkog fakulteta u Banjaluci, a piše i prozu i eseje. NJegova knjiga pod nazivom „Svezivo“ sastoji od 38 pjesama podijeljenih u četiri ciklusa.

Predsjsednik žirija pjesnik Branimir Kršić iz Kotor-Varoša rekao je da je Bojić ozbiljan pjesnik koji daje lični pečat današnjoj poeziji na srpskom jeziku.

„Stvaralačka snaga u njegovim pjesmama je na visokom nivou i ni u jednom trenutku ne pokazuje jalovost koja je u poeziji neizlječiva mana“, rekao je Kršić.

On je naveo da Bojić spada u pjesničku tradiciju srpskog jezika koja je pozanta pod imenom „Stražilovska linija“, a riječ je o istinskom liričaru o čemu govore mnoge pjesme bez naslova, posvete i motivi koje koristi u svom pjesništvu.

Besjedu na ovoj manifestaciji kazivao je Ranko Risojević, a svoje stihove govorili su Branko Brđanin-Bajović, Goran Dakić iz Banjaluke, Nebojša Devetak i Branislav Zubović iz Vrbasa, Nikola Teofilović iz Kragujevca, Slobodan Jović iz Ugljevika, Ivan Šarac iz Han Pijeska i drugi.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare