Predložen pritvor za uhapšene u akciji „Gora“

0

Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo predložilo je Osnovnom sudu na Sokocu da odredi pritvor za šest lica, uhapšenih u nastavku akcije „Gora“ zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj ili ovlaštenja, potvrđeno je Srni u Tužilaštvu.

Tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, nakon što je primio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ovih lica, donio je naredbu o provođenju istrage, na osnovu koje je ispitao osumnjičene, te naredio provođenje više istražnih radnji radi potpunog rasvjetljavanja predmeta.

U nastavku akcije „Gora“ juče su uhapšeni vršilac dužnosti direktora Šumskog gazdinstva (ŠG) „Jahorina“ sa Pala Uroš Kozomara, šef radne jedinice Pale Nemanja Milinković, čuvar šuma Simo Abula, otpremač Bojan Živković, osnivač preduzeća DOO „Terzić Mokro“ Delivoje Terzić i direktor ovog preduzeća Milivoje Terzić.

Imenovani su u nastavku akcije „Gora“ na području opštine Pale juče uhapsili pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS u saradnji sa pripadnicima Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje službene isprave i šumskih krađa.

Portparol MUP-a RS Mirna Šoja izjavila je juče Srni da se imenovani terete da su od 25. februara do 4. jula izvodeći radove redovne sječe i izvoza šume u 61 odjeljenju radne jedinice Pale pričinili manjak i ukrali 992 metra kubna drvnih sortimenata, čime su ŠG „Jahorina“ Pale oštetili za 143.348 KM, pribavivši za sebe 106.266 KM protivpravne imovinske koristi.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare