Predavanje za srednjoškolce o rizicima na društvenim mrežama

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo održali su danas predavanje učenicima prvih razreda Srednjoškolskog centra u Istočnom Sarajevu o temi „Edukacija o bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža“.
Inspektor u CJB Istočno Sarajevo za suzbijanje maloljetničke delinkvencije Vesna Stokanović kaže da je ovo jedna u nizu aktivnosti u okvira plana preventivnih mjera na suzbijanju maloljetničke delinkvencije u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj koju Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske organizuje od 2010. godine, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Srpske.

„Predviđene su teme: zloupotreba društvenih mreža, seksualno zlostavljanje i zloupotreba opojnih droga, ali smo na raspolaganju za svaku temu za koju škola smatra da je potrebna da bi se edukovali učenici“, rekla je Stokanovićeva.

Ona je pojasnila da škole šalju zahtjev kada se ukaže potreba za edukacijom učenika o određenim temama, te da se edukacija ogleda u prezentaciji tokom koje se učenicima govori na koji način da se zaštite i kako mogu biti zloupotrijebljeni na društvenim mrežama.

Stokanovićeva posebno naglašava da edukacija nije predviđena samo za učenike, već i za prosvjetne radnike, a posebno za roditelje koji moraju znati šta im djeca rade kada su kod kuće na društvenim mrežama.

Ona ističe da učenike edukuju sertifikovani inspektori MUP-a Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare