Predavanje o prevenciji maloljetničke delikvencije u školama

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policijski službenici ukazali su danas učenicima osmih i devetih razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu na razne oblike nasilja među djecom i mladima, te posebno na pojam, uzroke, faktore i posljedice vršnjačkog nasilja.

Kroz edukativno predavanje, koje je održano u nastavku realizacije projekta „Prevencija maloljetničke delinkvencije i vršnjačkog nasilja“, policijski službenici su ukazali i na moguću krivičnu i prekršajnu odgovornost maloljetnika.

Osnovni cilj predavanja je ukazivanje na kriminalne i druge oblike socijalno neprihvatljivih ponašanja kod djece i maloljetnika, suzbijanje i sprečavanje delinkventnih i preddelinkventnih oblika ponašanja, te podizanje bezbjednosti učenika i nastavnog kadra na što viši nivo.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo saopšteno je da će predavanje o ovoj temi biti održano i u ostalim osnovnim školama u Istočnom Sarajevu, a već sljedeće sedmice planirana je edukacija učenika prvih razreda srednjih škola.

Ovakav vid komunikacije i druženja sa mladima upravo je jedan od načina da se policija približi ovoj populaciji, te da se kroz edukaciju i razgovor sa njima ukaže na razne oblike socijalno neprihvatljivog ponašanja kojeg možda nisu ni svjesni.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare