Predata na upotrebu igrališta za djecu u Čelopeku i Zelinju

0
Predata na upotrebu igrališta za djecu u Čelopeku i Zelinju

ZVORNIK – U dvorištima osnovnih škola „Desanka Maksimović“ u Čelopeku i „Jovan Dučić“ iz Drinjače – područno odjeljenje u Zelinju danas su predata na upotrebu igrališta za djecu opremljena spravama, a projekat je realizovan u okviru Programa upozoravanja na opasnosti od mina.

Igrališta su otvorili, u ime gradonačelnika Zvornika, načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović i zamjenik šefa Delegacije MKCK u Sarajevu Elmir Camić.

Camić je rekao da Crveni krst obraća posebnu pažnju na bezbjednost i upozoravanje djece na opasnosti od mina, dodajući da je važno obezbijediti prostor za njihovu igru, umjesto da možda nesvjesno idu u područja zagađena minama.

„Crveni krst zajedničkim naporima organizuje takmičenje `Misli mine` kroz koje svake godine prođe 25.000 učenika i gdje na interaktivan način uče o opasnostima od mina i kako se bezbjedno ponašati. Odlučni smo da te programe nastavimo i ubuduće“, rekao je Camić.

Koordinator ovog programa u Crvenom krstu Republike Srpske Snežana Kovač naglasila je da se, otvaranjem igrališta, Program upozoravanja na opasnosti od mina završava.

„Otvaranjem ovih igrališta obezbjeđujemo sigurne površine za igru djece. Ovim se završava program koji smo na području Zvornika sprovodili tri godine“, rekla je ona.

Prema njenim riječima, osim izgradnje igrališta, postavljene su trajne minske ograde na području mjesnih zajednica Kula Grad i Baljkovica, te devet bilborda minske situacije na kojima su unesene sumnjive i zagađene površine minama.

Kovačeva je rekla da je, u okviru programa, sprovedena edukacija učenika u svim zvorničkim osnovnim školama, te članova lovačkih udruženja i stanovnika u mjesnim zajednicama Branjevo i Snagovo.

Direktori škola u Čelopeku i Drinjači Sanja Tanacković i Goran Radulović zahvalili su na opremanju igrališta, ističući da je to izuzetno važno jer do sada nisu imali igrališta sa dječijim spravama.

Otvaranju igrališta prisustvovao je i generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare