Praznični sajam kreativaca

0

FOČA – U Foči je danas počeo šestodnevni Praznični sajam kreativaca, na kojem je maštovite rukotvorine izložilo 16 učesnika.
LJeposava Đajić, direktor Turističke organizacije koja je organizator sajma, rekla je da za razliku od prethodnih godina ovaj sajam traje duže.

„Naši sugrađani će imati priliku da kupe zanimljive poklone za predstojeće praznike. Učesnici sajma su uglavnom naši saradnici čije suvenire prodajemo u turističkom info-centru i cilj nam je da na ovaj način promovišemo njihov rad, da ostvare dodatnu zaradu“, navela je Đajićeva.

Bogat štand i ove godine pripremio je Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“.

„Potrudili smo se da budemo kreativni, pa smo napravili dekorativne vjenčiće od jela i bora, kao ukras za vrata, a tu je i dosta magneta i svijećnjaka. Nadamo se da ćemo sve rasprodati, kao i svake godine“, rekla je vaspitač Bojana Simović.

Na štandu Miloša Radovića nalazi se veliki izbor novogodišnjih dekoracija, ukrasnih kutija i nakita.

„Moja djevojka se već duže od dvije godine bavi izradom ručnog nakita i dekupaža. Radujemo se što smo dobili priliku da učestvujemo na sajmu, ovakvi događaji su potrebni našem gradu“, rekao je Radović.

Božidarka Stevanović, koja iz hobija plete, hekla, veze, radi dekupaž, kaže da je potrebno dosta truda i vremena, a izložila je i svoj med, pošto košnice drži već 15 godina.

Na štandu Ivanke Vladičić izložen je bogat izbor čajeva sa Zelengore.

„Za ove hladne dane najbolji je zelengorski čaj za imunitet, koji je mješavina 13 ljekovitih trava, a pravili smo i nove sirupe od bora u kojem su još neke biljke dobre za respiratorni sistem“, navela je Vladičićeva.

Pažnju posjetilaca sajma privlače i neobične novogodišnje jelkice i korpice od šišarika koje pravi Miroljub Puzović.

„Trudim se da bude sve prirodno, to su šišarke od raznog četinarskog drveća, a koristim i koštice od voća. Ovakvi sajmovi su dobri i da razmijenimo iskustva, da jedni od drugih čujemo korisne stvari“, smatra Puzović.

Branka Davidović na sajmu učestvuje sa neobičnim lutkama punjenim vunom.

„Lutke nastaju maštom i time što su moj hobi, što ih volim i što se trudim da budu od što prirodnijih materijala, da zamijenimo ovu silnu plastiku i sve ovo što se danas plasira na tržište“, rekla je Davidovićeva.

Radno vrijeme sajma na Trgu kralja Petra Prvog je od 11.00 do 16.00 časova, a trajaće do nedjelje, 23. decembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare