Pravosuđe da hitno razmotri bitna pitanja za kompaniju

0

ZVORNIK – Upravni odbor kompanije „Alumina“ iz Zvornika apelovao je danas na pravosudne institucije Republike Srpske da, usljed ekonomskog i strateškog značaja ovog privrednog giganta, pitanja koja su od značaja za „Aluminu“ uzme u hitna razmatranja i postupanja.
„Budući da postoje medijske spekulacije u vezi sa predmetnom blokadom /računa `Alumine`/, a imajući u vidu korporativne akte `Alumine`, te nepriznata potraživanja na koja pretenduje privredno društvo `Pavgord` iz Foče, Upravni odbor `Alumine` ističe da nema mandat niti ovlašćenja za bilo kakve pregovore sa ovim društvom“, zaključio je Upravni odbor „Alumine“ na prvoj vanrednoj sjednici.

U zaključcima se naglašava da Upravni odbor ne preuzima bilo kakvu odgovornost za štetu koja može da nastane usljed nezadovoljstva radnika zaposlenih u „Alumini“, kao i kompanija koje sarađuju sa „Aluminom“, a čije nezadovoljstvo može biti iskazano kao posljedica blokade računa.

Osnovni sud u Zvorniku je 12. aprila donio rješenje o blokadi računi kompanije „Alumina“, u korist privrednog društva „Pavgord“ Foča, saopšteno je iz kompanije nakon blokade računa.

U saopštenju je navedeno da je svrha blokade da se namiri kontroverzno potraživanje koje je litvanska Ukio banka imala po kreditima datim povezanim litvanskim društvima i dodaje da „Alumina“ ni njena povezana lica nisu imali nikakvih benefita po osnovu ovih spornih kredita.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare